Vinprovning

hemVinprovning


Vinprovning 


Vi erbjuder grupper och slutna sällskap vinprovningar och vinföreläsningar, antingen på Blaxsta Vingård, eller på någon annan plats där serveringsrättigheter finnes. På Blaxsta vingård erbjuder vi nu exklusiva vinprovarkvällar (även dagtid om så önskas) i genuin 1600-tals miljö.


Vi inleder med en visning av vingården och vinfabriken för att därefter avnjuta en spännande buffé och 6 olika Blaxsta-viner inkl. Vidal Ice wine 2008 som vann guld i vin-VM i Bourg, Frankrike. Under aktivitetens gång, som beräknas ta ca 3-4 timmar, beskriver vi hur de olika vinerna är framställda, vad som är typiska kännetecken hos de olika druvorna, vad som gör att olika smaknyanser framträder, fatlagring och mycket annat. Vi avslutar med en god dessert och kaffe. Denna aktivitet kan också kopplas till övernattning samt frukost på gårdens trivsamma hotell.


Idealisk upplevelse för personal- och temagrupper, föreningar, kundträffar och privata fester. Vi kan också specialdesigna olika aktiviteter (exempelvis skörd av druvor etc). Kontakta oss gärna så vi kan skapa en total upplevelse på Blaxsta Vingård. Vi tar emot grupper om 10 – 50 personer för vinprovningar.


Avnjut vinprovning direkt på vingården

Sveriges första vin och gastronomi bistro är öppen för bokade sällskap året runt, och ett 1700-tals hus är ombyggd till en privat och innovativ konferensdel där vin och kulinarisk upplevelse står i centrum. De exklusiva rummen med sjöutsikt, en suite dusch/toalett, bastu och mycket annat för att göra Er vistelse så gemytlig och bekväm som möjligt.


Konferens- och övernattnings delen är designad för upp till 25 personer, medan restaurangen har kapacitet för 36 ätande gäster. Aktiviteter inkluderar vinprovning, skörd av druvor, vinkunskap, gourmet matlagning, m.m.


Vinprovningar för grupper upp till 50 personer arrangeras i vår historiska 1500-tals vinkällare.


Utöver vinprovningar, utför jag gäst-spel som kock. Jag tillbringade åren 1984 – 2000 i Canada, och tillhörde Canada’s kock-lag perioden 1997-1999. Restaurangen har tilldelats 4 champagneglas (av 5) av franska gastronomiska akademien, samt invald i Frierie dela Chaine des Rotisseurs.


Boka er nästa konferens eller personalaktivitet i Blaxsta.


Blaxsta wine AB


Blackstaby Gård
642 95 Flen

Tel: 0157 – 704 60
Mob: 070 – 48 34 690

E-post: goran.amnegard@blaxstawine.se

Exklusiva viner, middag, boende, konferens, högtidsfirande eller en romantisk helg

Det är med stor glädje jag välkomnar Er till Sveriges första vinfabrik och vingård. Vingården omfattar 3.5 Ha med ädla druvsorter som Vidal, Chardonnay, Merlot och Cabernet Franc. Själva fabriken är inrymd i en 1600-tals ladugård där mycket av den gamla charmen bevarats. En tillhörande 1500-tal vinkällare har renoverats och kan hyras av grupper om 10 – 50 personer, restaurang Blacke, konferensrum och exklusiva hotelrum finns också på gården.

Inspireras
7697
Antal liter vin
365
Öppna dagar
3.5
Antal hektar
15
Antal rum
11
Mil till Stockholm
 

ÄR DU REDO FÖR EN SMAKFULL UPPLEVELSE?

Kontakta oss