Restaurang Kung Blacke

hemRestaurang Kung Blacke

Restaurang Kung Blacke

Restaurang Kung Blacke

Restaurang Kung Blacke

Boka bord

Restaurang Kung Blacke

Ät på Kung Blacke året runt!
Det går mycket bra att boka bord hos oss året runt, vi tar emot såväll middagspar som grupper.
Ring och boka i förväg på telefon 0157 – 704 60 eller mobil 070 – 48 34 690.

Om restaurang Kung Blacke

Ett restaurangbesök består av mycket mer än god mat. Till synes många små bagateller som tillsammans resulterar i en rogivande gastronomisk livsnjutning där allt från att sitta i sköna ryggvänliga stolar, utsikt, design, miljö, service, maten och harmonin bara är några av alla de ingredienser behövs för att måltiden skall bli extra minnesvärd.

En av våra passioner är att lyfta upp de genuina lokala, färska och säsongens primörer och fantastiska råvaror från ängen, skogen, åkern och trädgårdslandet. Runt restaurangen odlar vi mycket av de gamla allmogeköksväxterna som fanns på Linnés tid såsom jordmandel, havreror, sockermorötter, vildrovor, ostronört och mycket annat. Jag botaniserar vidare i vårt klassiska matarv och söker smaker och råvaror som tillagas och presenteras i modernare former. Våra omtalade avsmakningsmenyer komponeras speciellt inför varje bokat sällskap med nya och spännande smakupplevelser. Så, följ med på vår resa, där vi går vidare med vår lite rustika, naturnära och genuina stil, med mycket svenska smaker och ingredienser. Det viktigaste för oss är att du som gäst står mitt i centrum och känner värmen, omtanken och det ’feel-good’ som är så viktigt för att njuta av måltiden.

Sommaren 2005 öppnade vi Restaurang Kung Blacke. En liten charmig restaurang för gastronomiska upplevelser. Restaurangen är en nyrenoverad 1700-tals byggnad med 15 tillhörande exklusiva dubbelrum och en grand suite privée. Restaurangen är medlem av Franska restaurangsällskapet ”Chaine des Rotisseurs” och ”White guide 2012”.

Samtliga rum har sjöutsikt, en suite dusch/toalett, bredbandsanslutning mm. Matsalen är gemytlig och har plats för 36 gäster. Menyn är nykomponerad för varje tillfälle eftersom vi specialiserar oss på lokala och färska säsongsprimörer. Ni serveras en 7-rätters avsmakningsmeny med olika viner till respektive rätt. Kontakta oss gärna för vidare information om restaurangen.

Se när Göran gästkockade på 3-stjärniga Michelin-restaurangen De Treeswijkhoeve, De Treeswijkhoeve på Vimeo.

 

Boka er nästa konferens eller personalaktivitet i Blaxsta.


Blaxsta wine AB


Blackstaby Gård
642 95 Flen

Tel: 0157 – 704 60
Mob: 070 – 48 34 690

E-post: goran.amnegard@blaxstawine.se

Exklusiva viner, middag, boende, konferens, högtidsfirande eller en romantisk helg

Det är med stor glädje jag välkomnar Er till Sveriges första vinfabrik och vingård. Vingården omfattar 3.5 Ha med ädla druvsorter som Vidal, Chardonnay, Merlot och Cabernet Franc. Själva fabriken är inrymd i en 1600-tals ladugård där mycket av den gamla charmen bevarats. En tillhörande 1500-tal vinkällare har renoverats och kan hyras av grupper om 10 – 50 personer, restaurang Blacke, konferensrum och exklusiva hotelrum finns också på gården.

Inspireras
7697
Antal liter vin
365
Öppna dagar
3.5
Antal hektar
15
Antal rum
11
Mil till Stockholm
 

ÄR DU REDO FÖR EN SMAKFULL UPPLEVELSE?

Kontakta oss