White guides omdöme 2016!

I svenska viners våld

Det strävsamma och beundransvärda paret Amnegård driver på natursköna ägor vingård, restaurang och hotell. På dagen bjuds några sommarbistrorättter, men väljer man att komma till middag – välkommen till en helaftonsupplevelse i parets, deras viners och kokkonsts våld. Ulrika tar oss med på en uppfordrande och behaglig rundvandring bland vinodlingar och fabrik, för att sedan eskortera oss till en för kvällen nykomponerad fem-rätters meny signerad Göran och som innehåller mycket som grott på ägorna och i närheten. Det inledande glaset mousserande är det enda inslag som inte är egenproducerat i dryckespaketet, som avslutas med deras prisbelönta Vidal ice wine. Vi lotsas genom måltiden, rätt för lustfylld rätt – wasabigravade havskräftor steker vi på heta stenar, via ett ljuvt briegratinerat fikon från gården går vi till anklever som udda parats med ett ice wine på nypon. En rimmad torsk ångad i Champagne ger 80-talskänning, sedan skålar vi i gårdens Merlot för maskrosrots kräm och chips, serverat till Blaxsta lamm.